Víte, co jsou ŠIFRY a baví vás je řešit?

České šifrovačky jako originální pojetí deskové hry.
Víte, co jsou ŠIFRY a baví vás je řešit?

Víte, co jsou ŠIFRY a baví vás je řešit?

Slovem šifra se označuje kryptografický algoritmus, který převádí čitelnou zprávu na její nečitelnou podobu.

Nejste z toho moudří? To nevadí. My tuto definici umíme zjednodušit!

Šifry jsou hádanky, rébusy, netradičně pojaté logické úkoly, ke kterým máte pár indicií, nenápadných vodítek a stačí zapojit selský rozum, kreativitu, zdravý nadhled a trochu té logiky, abyste je mohli rozklíčovat a vyřešit. Když navíc k takovým nápaditým šifrám přidáte napínavý dobrodružný příběh, stává se z toho zábavná a velmi originální hra, ve které vám adrenalin proudí v těle a pohání vás k luštění dalších záludných úkolů, dokud není vaše mise dokončena.   

Celý nápad vznikl v hlavách kreativního týmu české Cryptomanie. Ta již léta vytváří zážitkové šifrovací hry pro ty, kteří touží po dobrodružství. Pomocí napínavých příběhů vás provádí zajímavými místy nejen online, ale i v ulicích českých a slovenských měst. Zaměřují se na šifry a logické úkoly, pomocí nichž trénují schopnosti komunikace, kreativity a spolupráce, a to u malých i velkých hráčů.


   Když se prvotní nápad sešel s nadšením vývojového týmu Dina, začala se rodit nová originální řada deskových her, která před pár týdny spatřila světlo světa.

V této originální sérii šifrovacích her pod hlavičkou Dino vyšli v nedávné době dva tituly, se kterými se vydáte na dobrodružnou výpravu po stopách známého cestovatele Emila Holuba do nitra Afriky nebo se vnoříte v roli historičky Júlie do tajů záhadami opředeného hradu Zvíkov. Ve hře se stanete součástí napínavého příběhu, během kterého musíte rozluštit zapeklité úkoly, abyste dosáhli svého kýženého cíle. Celou hrou vás provádí propracovaný on-line herní systém, který hře dodává opravdový punc. Skrze něj postupně odhalujete příběh, zadáváte rozklíčovaná hesla a získáváte cenné informace, které se vám během hry mohou hodit. Navíc díky němu můžete sáhnout i po malé nápovědě, která vás dokáže správně nasměrovat, když se náhodou dostanete na scestí.

Něco málo o samotné hře… Nechceme toho však mnoho prozrazovat! Tady je pár základních informací a rad:

Šifry jsou kooperativní hrou, ve kterých rozhodně platí tvrzení, že víc hlav víc ví.  V krabičce vás čeká 9 zašifrovaných úloh a další komponenty, které budete k jejich rozluštění potřebovat. Navíc najdete návodná pravidla a unikátní přístupový kód, který vám umožní se zaregistrovat do propracovaného on-line systému. Ten vás zasvětí do příběhu a následně celou hrou provede. Hru odehrajete do cca 2 hodin, je to samozřejmě velmi individuální. Hru si užijete ve 2 až 5 hráčích, ale zvládnete to určitě i sami, a když vás bude více než 5, také to nebude na škodu, jen čekejte více nápadů a tím možná i větší „dohady“ u řešení jednotlivých rébusů.

Hru si můžete rozložit i do několika dnů. Dokud hru nedokončíte, přístupové údaje jsou funkční. Přístupový kód lze použít pouze jednou, váže se k jedné hře.

A ještě jedna poznámka na závěr, opravdu není třeba mít IQ 170, abyste si hru zahráli a užili. Stačí mít trochu toho selského rozumu nebo, jak se říká, „fištrón“. 

Pokud se zaseknete při řešení nějakého z úkolů a ani po nápovědě si nebudete vědět rady, nezoufejte, systém vám dokáže prozradit i správné řešení. Body sice nezískáte, ale můžete se posunout ve hře dál. Má to být koneckonců zábava, tak nesmutněte ze ztráty bodů a nasbírejte je v dalších zašifrovaných výzvách!

Proč zrovna Emil Holub?

Není náhodou, že jsme se pro uvedení prvního titulu řady her Šifry inspirovali právě příběhem tohoto slavného českého cestovatele. Jeho odvážné výpravy vyloženě vybízí k napínavému dobrodružství. Námětů na řešení zapeklitých situací, ve kterých se na svých cestách s dalšími členy posádky ocitl, je nepřeberné množství a dává průchod bohaté fantazii tvůrců hry.

Navíc je rok 2022 ve znamení slavného lékaře, vědce a cestovatele Emila Holuba. Skrývá hned 3 velká výročí spojená s tímto slavným jménem.  Únor byl ve znamení 120 let od jeho úmrtí, 18. května uplynulo 150 let od startu jeho první výpravy na africký kontinent a 7. října 2022 si připomeneme 175 let od jeho narození.  

Náš příběh má být oslavou odvahy a chytrosti českého člověka. Nutno podotknout, že je expedicí Emila Holuba pouze inspirován, a že se z velké části jedná o fikci. Možná není přesným popisem faktů, ale i tak vám prozradí řadu užitečných informací o tomto věhlasném českém cestovateli a jeho ženě, bez které by se ze své první výpravy nemusel nikdy vrátit.


A ještě jedna poznámka na závěr, opravdu není třeba mít IQ 170, abyste si hru zahráli a užili. Stačí mít trochu toho selského rozumu nebo jak se říká „fištrón“.  
Pokud se zaseknete při řešení nějakého z úkolů a ani po nápovědě si nebudete vědět rady, nezoufejte, systém vám dokáže prozradit i správné řešení. Body sice nezískáte, ale můžete se posunout ve hře dál. Má to být koneckonců zábava, tak nesmutněte ze ztráty bodů a nasbírejte je v dalších zašifrovaných výzvách!

Proč zrovna Emil Holub? 

Není náhodou, že jsme se pro uvedení prvního titulu řady her Šifry inspirovali právě příběhem tohoto velkého slavného českého cestovatele. Jeho odvážné výpravy vyloženě vybízí k napínavému dobrodružství. Námětů na řešení zapeklitých situací, ve kterých se na svých cestách s dalšími členy posádky ocitl, je nepřeberné množství a dává průchod bohaté fantazii tvůrců hry. 
Navíc je rok 2022 ve znamení slavného lékaře, vědce a cestovatele Emila Holuba. Skrývá hned 3 velká výročí spojená s tímto slavným jménem.  Únor byl ve znamení 120 let od jeho úmrtí, 18. květen uplynulo 150 let od startu jeho první výpravy na africký kontinent a 7. října 2022 si připomeneme 175 let od jeho narození.  
Náš příběh má být oslavou odvahy a chytrosti českého člověka. Nutno podotknout, že je expedicí Emila Holuba pouze inspirován, a že se z velké části jedná o fikci. Možná není přesným popisem faktů, ale i tak vám prozradí řadu užitečných informací o tomto věhlasném českém cestovateli. 

Co vy na to? Máte chuť se pustit do řešení zapeklitých úkolů a jít vstříc napínavým dobrodružstvím v podobě těchto originálních šifrovacích her, které jsme pro vás s láskou a pečlivostí společnými silami připravili?

Nezbývá, než vám popřát skvělý herní zážitek a hodně štěstí!

FACEBOOK | https://www.facebook.com/dinotoys

INSTAGRAM | https://www.instagram.com/mojedino.cz

TIKTOK | www.tiktok.com/@mojedino.cz

O NÁS | https://www.dinotoys.cz

ESHOP | https://www.mojedino.cz

České hry a kvalitní hračky Dino Toys
Jsme česká rodinná firma. Naše práce je naším posláním. Tvoříme a rozvíjíme svět fantazie již 30 let.
Návody her online
Garantovaná záruka kvality
Doprava zdarma od 699 Kč
Hry od českého výrobce